Consistentie en klantenservice heersen oppermachtig in de coffeeshopbusiness

Misschien ben je net een coffeeshop aan het openen, of misschien heb je er al een. Of uw klanten nu online of in uw winkel koffiebonen kopen, er zijn een aantal dingen waarvan u vanaf het begin zeker moet zijn. Als deze dingen niet op hun plaats waren, is er nog tijd om iets te veranderen. Als deze basiselementen eenmaal zijn geïdentificeerd, neem dan de tijd om te leren hoe u ze daadwerkelijk kunt implementeren, ze aan het personeel kunt leren en ze als beleid kunt blijven afdwingen.

Samenhang

Ik heb dit vaker gezien dan ik wil toegeven: Barista #1 maakt de beste drankjes omdat barista #2 ze niet zoet genoeg maakt. En de barista die op zaterdag werkt, maakt mijn drankje altijd te heet.

We moeten er zeker van zijn dat elke barista correct maalt, aanstampt en shots maakt. Combineer dat met goed stomen, schenken, drank maken en alles daartussenin. Geen uitzonderingen. Wie zich niet aan de regels kan houden, moet op zoek naar een nieuwe baan.

Alle barista’s die drankjes bereiden in uw winkel (inclusief het management) moeten minstens jaarlijks worden bijgeschoold en getest om er zeker van te zijn dat er consistentie is in uw winkel. Zo blijven u en uw personeel de lekkerste koffie van de stad zetten.

Consistentie houdt daar echter niet op. Er is ook het feit dat alleen het kopen van ingrediënten van de beste kwaliteit ook helpt om je consistent te maken. Als je Ghirardelli de hele tijd krijgt, wijk er dan niet van af, tenzij je het niet meer kunt krijgen. Dan moet je er zeker van zijn dat je het vervangt door iets vergelijkbaars of beters. Dit geldt voor al uw producten, vooral uw vers gebrande gourmet koffiebonen.

Je moet ook consistentie in je medewerkers behouden. Iets dat uw bedrijf kan schaden, is een hoog personeelsverloop. Als werkgever moet u er alles aan doen om standvastig, maar evenwichtig met uw medewerkers te blijven voor een hoog retentiepercentage. Uw klanten zullen u dankbaar zijn en uw resultaat zal dit weerspiegelen.

Buitengewone service

Je loopt een plaatselijke winkel binnen en de receptioniste achter de balie begroet je, vraagt hoe het met je gaat, wat je graag zou willen of waarmee ze je kunnen helpen. Vervolgens helpen ze je met waar je voor kwam, bellen ze de transactie terwijl ze inactief met je kletsen, geven ze je je bonnetje en wensen ze je een fijne rest van de dag, allemaal met een glimlach. Het gebeurt! En soms niet.

Je loopt een plaatselijke winkel binnen en de winkelbediende doet alsof je er niet bent, of dat je ze lastigvalt, of alsof je een idioot bent. Er wordt weinig gepraat en ze maken nauwelijks oogcontact. Ze gooien in feite je wisselgeld naar je toe en je vertrekt. Wauw! Je denkt, ‘yikes, wat een persoonlijkheid!’

Naar welke winkel zou je eerder teruggaan?

Uitzonderlijke service moet consistent zijn en essentieel om uw klanten terug te laten komen. Je moet niet vergeten dat elke klant GOUD is en een glimlach verdient. Vergeet nooit dat klanten het voor u mogelijk maken om de kost te verdienen. We moeten er ook zeker van zijn dat we onze kwaliteitsnormen voor geen enkel product of dienst verlagen. Bezuinig niet op kwaliteit om te bezuinigen. Je zult zien hoe snel je klachten krijgt en uiteindelijk klanten verliest. Blijf gefocust op kwaliteit in elk element en u zult het verschil zien.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *