04 Mar
2:02

Elektrische fietsen en hun voor- en nadelen

Elektrische fietsen worden veel gebruikt in China en Europa en worden naar verluidt de laatste jaren snel verkocht in de Verenigde Staten en in andere delen van Azië. Deze e-bikes gebruiken conventionele pedalen en versnellingen met behulp van een elektromotor om de fiets voort te stuwen. De motor wordt aangedreven door een elektrische batterij die je kunt opladen door de stekker in het stopcontact te steken. Met zijn oplaadbare batterijen kan hij je tot 15 tot 20 mijl per uur brengen. Mensen gebruiken het meestal voor hun vrije tijd, maar sommige gebruikers vinden het ook handig voor fitness en voor dagelijks woon-werkverkeer.

In vergelijking met een 5x e bike kopen is een fiets die wordt ondersteund door een elektromotor duurder. En als u uw e-bike moet dragen, is deze beslist veel zwaarder dan de meeste conventionele fietsen. Een e-bike neemt echter veel van je weg bij het beklimmen van steile hellingen, omdat de motor je helpt en je niet hard hoeft te trappen. Zorg er wel voor dat je tijdens het rijden voldoende motorvermogen hebt, want deze fiets is moeilijk te trappen zonder dat de motor werkt.

Voor veel mensen over de hele wereld zijn elektrische fietsen hun vervoermiddel en ook hun persoonlijke fitnessapparatuur geworden. Bij de e-bike hebben ze de keuze uit handmatige aandrijving, elektrische accu of een combinatie van beide. Ze kunnen langere reizen maken en hebben gewoon de juiste hoeveelheid fysieke inspanning, zonder onnodige vermoeidheid.

In vergelijking met scooters en bromfietsen zijn e-bikes uiteraard milieuvriendelijker. Natuurlijk moet u de accu van uw fiets opladen via een standaard stopcontact, dat over het algemeen fossiele brandstoffen verbruikt. Maar u kunt altijd en overal hernieuwbare energie gebruiken om uw batterij op te laden. Dus, zeker als je in die gebieden bent waar zonne-energie of een andere duurzame vorm van energie beschikbaar is of wordt ondersteund, is een e-bike een slimme keuze. Daarnaast worden steeds meer onderdelen van e-bikes recyclebaar.

Bovendien worden elektrische fietsen in de meeste landen nog steeds beschouwd als conventionele fietsen in termen van verkeerswetten. Als u op een e-bike rijdt, kunt u nog steeds gebruik maken van de trottoirs en fietspaden. Scooters, bromfietsen en grotere motoren zijn beperkt tot de reguliere rijstroken. Ook heb je geen verzekering, rijbewijs en kentekenplaten voor e-bikes nodig.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *