16 Mar
12:59

Honda heeft zijn nieuwe elektrische scooter uitgebracht

Honda, de Japanse fabrikant, presenteerde een nieuw prototype van een uitsluitend elektrische scooter, genaamd EV-NEO, vergelijkbaar met een kubus van vijftig centimeter. Deze scooter kan echter nog dertig kilometer mee en is gericht op de commerciële gebruikers in Japan.

De algemeen directeur van Honda’s motorfietsdivisie, Toshiyuki Inuma, legde uit dat de fabrikant niet van plan is de scooter buiten Japan op de markt te brengen, maar wel op de Chinese markt, die een vraag naar elektrische motorfietsen en scooters heeft van ongeveer zeventien miljoen eenheden.

De functionarissen van Honda onthulden het feit dat ze meer aan hun kosten en hun prestaties moeten werken om hun scooters economisch levensvatbaar te maken. Honda heeft ook niet bekendgemaakt welke prijzen ze in gedachten hebben voor de toekomstige elektrische scooter, maar ze zeiden dat de klanten mogelijk dezelfde prijzen moeten betalen als in het geval van scooters die op gas werken.

De lithium-ion accu’s die voor de nieuwe scooter worden gebruikt, kunnen in slechts twintig minuten tot ongeveer tachtig procent van hun capaciteit worden opgeladen. Dat kan natuurlijk wel als je een speciaal toestel gebruikt, dat laadt vrij snel op. Als u overgaat op een gewone stekker, moet u vier uur wachten.

Naarmate mensen zich meer bezighouden met het besparen van energie en het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen, worden elektrische scooters steeds populairder. Ze zijn niet alleen een groene transportoplossing, ze zijn ook gewoon leuk. Er is geen leeftijdsgrens voor wie het leuk vindt om met deze handige voertuigen rond te sjouwen. Ze zijn gemakkelijk te manoeuvreren en veel sneller dan lopen. U moet echter voorzichtig zijn als u op zoek bent naar een straatlegale elektrische scooter.

Om met deze scooters op de weg te kunnen rijden, moeten ze kunnen worden geregistreerd bij de Division of Motor Vehicles (DMV) in uw land. De meeste elektrische scooters voldoen niet aan de eisen van de RDW. Om te worden geregistreerd, moeten ze bepaalde snelheden kunnen halen en behouden. Er zijn ook specifieke veiligheidscriteria zoals claxons, koplampen en richtingaanwijzers die veel modellen missen. Een paar modellen zijn echter op de meeste plaatsen legaal voor gebruik op straat. De full-size X-Treme is een voorbeeld van een straatlegale elektrische scooter.

Sommige staten, zoals Californië, hebben de regelgeving versoepeld om scooters op te nemen die ooit niet legaal op de weg mochten rijden. Misschien heb je het geluk om in een van deze gemeenten te wonen en het is de moeite waard om contact op te nemen met je plaatselijke RDW voordat je er een aanschaft.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *