Een coffeeshop beginnen of een bestaande winkel kopen?

 

Dus je wilt in de coffeeshopbusiness stappen? Misschien vind je de gedachte aan het opstarten van een coffeeshop niet leuk. Je weet zeker dat je hard gaat werken, of het nu gaat om het starten van een coffeeshop of het werken in en/of het beheren van een coffeeshop die je gaat kopen. Maar welke kies je om te doen?

Misschien wil je niet al het hartzeer en de stress die gepaard gaan met het starten van een bedrijf. Misschien wilt u gewoon het hartzeer en de stress die gepaard gaan met het kopen van een bedrijf! Wat uw beslissing ook is, laat u goed informeren. Hopelijk kan ik je wat richting geven over waar je op moet letten en wat je kunt verwachten.

Veel mensen hebben mij gevraagd of het kopen van een bestaande winkel een goed idee is. Ik heb eigenlijk veel winkels te koop bekeken, maar het grootste probleem dat ik altijd zie, is dat de meeste eigenaren denken dat hun winkel twee of drie keer meer waard is dan het in werkelijkheid is. De reden voor dit fenomeen is dat we emotioneel gehecht raken aan onze winkels. Dat is niet coffeeshop erg, want het houdt ons normaal gesproken in toom.

De meeste eigenaren zetten de winkel echter te koop en verkopen zelfs wanneer dat NODIG is en staan met hun rug tegen de muur. De noodzaak om te verkopen is om verschillende redenen, zoals echtscheiding, in gebreke blijven van bankbiljetten, gebrek aan enthousiasme, slechte verkoop, er zijn evenveel redenen om te verkopen als er winkels te koop zijn. Ze moeten vaak verkopen voordat het bedrijf volwassen is en proberen terug te krijgen wat ze erin hebben geïnvesteerd, wat meestal meer is dan het waard is. Het doel is om te verkopen wanneer ze een bod hebben, aangezien het bod meestal afkomstig zal zijn van een waarnemer die het bedrijf dag in dag uit heeft gevolgd en een algemeen idee heeft van wat er gaande is en een geweldig bod wil doen.

Dit alles gezegd hebbende, als je toevallig een winkel tegenkomt die te koop is, wees dan oplettend en breng een paar bezoeken voordat je veel weet. Het zal je veel vertellen. Ik ben betrokken geweest bij veel discussies over het kopen van een bestaande coffeeshop. U moet rekening houden met de leeftijd van het bedrijf en de resterende tijd van de huurovereenkomst (met verlengingsopties). Daar zit de helft van de waarde. Er is altijd het geval dat iemand waarde ziet waar anderen dat niet zo goed zien.

U moet de financiële informatie van de eigenaar of de makelaar krijgen om een nauwkeurige taxatie te krijgen. Een goede vuistregel is dat 50% van het jaarlijkse bruto de geschatte waarde van een bedrijf is. Natuurlijk is de enige manier om daadwerkelijk de reële marktwaarde te vinden een taxatie door een bedrijfstaxateur, maar soms zijn deze ook niet nauwkeurig. Maar dat is de verantwoordelijkheid van de verkoper. Ik hou van de volgende methode. Het is meestal de beste manier om een coffeeshop te waarderen:

Zoek uit wat de werkelijke discretionaire cashflow van de verkoper is: neem het salaris van de eigenaar, voeg alles toe waar een nieuwe eigenaar jaarlijks geen geld aan mag uitgeven (dit worden add-backs genoemd), zoals een autolease, een rechtszaak, gebruik van een groot CPA-bedrijf, ziektekostenverzekering voor de eigenaar en zijn kind enz. Dat resulterende aantal is de echte cashflow van het bedrijf. Dat aantal kan worden vermenigvuldigd van 1 tot 6 keer om uw vraagprijs of waarde van het bedrijf te krijgen. De schaal van 1-6 is meestal evenredig met de leeftijd van het bedrijf en de tijd die nog over is op het huurcontract. Als het bedrijf slechts twee jaar oud is, moet de prijs de onderkant van het spectrum weerspiegelen en vice versa.

Ik noem steeds de resterende tijd op de huurovereenkomst, omdat deze erg belangrijk is. Je zou een bedrijf kunnen kopen dat goed vloeide, en dan loopt de huurovereenkomst over een jaar af en besluit de huisbaas om welke reden dan ook om het niet te verlengen. Je bent niet in een goede positie! Het hebben van verlengingsopties op de huurovereenkomst en de resterende tijd is erg belangrijk. Als de huurovereenkomst bijna afloopt, kan heronderhandelen of een nieuwe ondertekening in uw voordeel een optie voor u zijn als de cashflow het waard is.

Houd er rekening mee dat u als nieuwe eigenaar dat discretionaire inkomen moet gebruiken om te bepalen wat uw schuldendienst zal zijn. Schuldendienst is wat een nieuwe eigenaar elke maand comfortabel kan besteden aan het afbetalen van de notitie om uw bedrijf te kopen, inclusief een terugvordering van de aanbetaling. Het doel van het kopen van een bedrijf is het tegenovergestelde van het kopen van een huis, namelijk dat het zo snel mogelijk moet worden afbetaald, maximaal drie jaar, dus de prijs moet ook in overeenstemming zijn met de toekomstige schuldendienst.

Ik zeg dit omdat de meeste mensen niet het geld hebben om een bedrijf ronduit te kopen. Er zal bijna altijd sprake zijn van enige verkopersfinanciering, en dat is goed nieuws voor u! De meeste eigenaren overwegen financiering door de eigenaar met voorwaarden om het aantrekkelijker te maken, omdat het erg moeilijk is om een lening te krijgen om een bedrijf te kopen, zelfs met geweldige kredieten en activa voor een potentiële koper.

« »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *